Prva polovina 2019. godine u brojkama

Prva polovina 2019. godine u brojkama

Prema poslednjem izveštaju Republičkog zavoda za statistiku, u prvoj polovini 2019. godine u 68 opština/gradova Republike Srbije registrovana je prodaja stanova u novogradnji.

 

Prosečna površina prodatih stanova novogradnje iznosila je 53 m2.

 

Prosečne cene novoizgrađenih stanova kretale su se od najnižih u Tutinu - 42.693 dinara po kvadratu do najviše u Beogradu - 345.499 dinara.

 

Prosečna površina stanova novoizgrađenih kuća u Beogradu tokom prve polovine godine iznosila je 55 kvadratnih metara.

 

Veći stanovi su se našli na opštini Stari grad, sa prosekom od 73 m2, a nedaleko odatle se nalaze i novoizgrađeni stanovi najmanje prosečne površine, u opštini Zvezdara - 46 m2.

 

Zanimljivo je primetiti i da su na teritoriji Srbije prosečne cene po kvadratu veće od 200.000 dinara evidentirane samo u beogradskim opštinama Savski venac, Novi Beograd, Stari grad i Vračar.

 

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda za prvu polovinu godine, od ukupnog prometa nekretninama u Srbiji, čak 27% se dogodilo u Beogradu, a 36% u Vojvodini.

 

Stanovi su najtraženiji na tržištu (47%), što je više nego u istom periodu prošle godine, kada su činili 33%. Kuće se manje kupuju i predstavljaju 13% tržišnog udela.

Zemun - grad u gradu

Zemun - grad u gradu

Negde smo pročitali da je Zemun najstariji beogradski komšiluk. Nismo sigurni šta bi Zemunci na ovo rekli, ali smo sigurni da ovaj jedini grad u Beogradu krije možda i najlepše de...

SAZNAJ VIŠE
Da li će balon pući?

Da li će balon pući?

Cene nekretnina u Srbiji beleže rast već nekoliko godina unazad, a mi se pitamo da li ćemo ponovo doživeti krah kao 2008. godine.  Da bi dali adekvatan odgovor na ovo pitanje moramo sagledati ce...

SAZNAJ VIŠE
KAPIJA VRAČARA – sjajno mesto za život!

KAPIJA VRAČARA – sjajno mesto za život!

Stambeno - poslovni objekat „Kapija Vračara“ nalazi se u Beogradu, na Vračaru u ulici Južni bulevar 112. Objekat čine tri podzemne i sedam nadzemnih etaža. U podzemnom delu kompleksa je &...

SAZNAJ VIŠE
2019. Sva prava zadržana. West Properties Colliers.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.